Επιλογή πρέσας ανάλογα με το υλικό προς συμπίεση. - ALPE-TECH - ΓΚΙΟΣΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ & ΣΙΑ ΟΕ

Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού:


Κατεβάστε τον οδηγό καταλληλότητας συμπίεσης των πρεσών ORWAK
.

.
Κάθετες Πρέσες

Αναλογία Συμπίεσης: 5:1 έως 10:1
Βάρος Μπάλας: 50 Kg έως 500 Kg
Οριζόντιες Πρέσες & Brickman

Αναλογία Συμπίεσης: 20:1
Πυκνότητα μπάλας: 600Kg/m2

Χαρτόνι & Χαρτοκιβώτια

Το χαρτόνι και τα χαρτοκιβώτια αποτελούν το συνηθέστερο υλικό για την συμπίεση των οποίον χρησιμοποιούνται τα μηχανήματα της ORWAK.

Μόνο εάν ο αρχικός όγκος των χαρτοκιβωτίων μειωθεί σημαντικά μπορούμε να θεωρήσουμε συμφέρουσα την ανακύκλωση τους. Στις μεγάλες πρέσες η μείωση που επιτυγχάνεται είναι εως και 10 φορές μικρότερη του αρχικού τους όγκου.
.


.
Κάθετες Πρέσες

Αναλογία Συμπίεσης: 4:1 έως 7:1
Βάρος Μπάλας: 50 Kg έως 70 Kg
Οριζόντιες Πρέσες & Brickman

Αναλογία Συμπίεσης: 20:1
Πυκνότητα μπάλας: 1200Kg/m2

Χαρτί & Τεμαχισμένο Χαρτί

Τα είδη του χαρτιού που συνήθως ανακυκλώνονται είναι εφημερίδες, χαρτοσακούλες, κουτιά από χαρτόνι και χαρτί γραφείου. Ο προσανατολισμός του συνόλου της Ελληνικής χαρτοβιομηχανίας στη χρήση ανακυκλωμένου χαρτιού (λόγω του μικρότερου απαιτούμενου βαθμού καθετοποίησης της παραγωγικής διαδικασίας) καθιστά την ανακύκλωση χαρτιού αρκετά ελκυστική στη χώρα μας.

Εάν το χαρτί είναι τσαλακωμένο δε συμφέρει να ανακυκλωθεί καθώς καταλαμβάνει πολύ όγκο. Στην περίπτωση αυτή τα μηχανήματα συμπίεσης μπορούν να δώσουν την λύση.
H συμπίεση του τεμαχισμένου χαρτιού (π.χ. από καταστροφέα εγγράφων ή υπολείμματα χαρτιού από επεξεργασία σε τυπογραφεία) δεν διευκολύνει απλά στην μεταφορά του αλλά βοηθάει και στην καθαριότητα και καλύτερη οργάνωση του χώρου εργασίας και αποθήκευσης.
.


.
Κάθετες Πρέσες

Αναλογία Συμπίεσης: 10:1
Βάρος Μπάλας: 70 Kg έως 500 Kg
Μαλακό Πλαστικό - Στρερς Φιλμ - Ναϊλον

Χαρακτηριστικό γνώρισμα των πλαστικών, είναι η σχέση βάρους:όγκου που φτάνει και μέχρι 1:3. Η αλλαγή της συσκευασίας των προϊόντων προς όφελος του πλαστικού είχε ως συνέπεια τη δραματική αύξηση της συμμετοχής του στα απορρίμματα, ιδίως τα τελευταία χρόνια.

Το μαλακό πλαστικό, νάιλον απο συσκευασίες και το στρέτς φιλμ έχουν μεγάλη δυνατότητα συμπίεσης λόγω του αέρα που εγκλωβίζεται ανάμεσα. Η μείωση του όγκου που επιτυγχάνετε όταν συμπιέζεται και δεματοποιήται είναι άκρως ικανοποιητική. Η σειρά ORWAK POWER είναι εξοπλισμένη με ένα ειδικό πρόγραμμα για μαλακό πλαστικό το οποίο κρατάει υπό πίεση το υλικό για 5 λεπτά για καλύτερη συμπίεση.
.


.
Πλαστικές φιάλες PET

Λόγω της χαρακτηριστικής σχέσης όγκου:βάρους, τα πλαστικά μπουκάλια συμπιέζονται και δεματοποιούνται για την οικονομικότερη μεταφορά τους.

Οι φιάλες PET είναι δυσκολο υλικό στη συμπίεση λόγω της τάσης που έχει να επανέρχεται στην αρχική του μορφή. Για τον λόγω αυτό στη συμπίεση φιαλών PET η ORWAK διαθέτει μηχανήματα με σταυρωτό δέσιμο της μπάλας για καλύτερη ασφάλιση της παραγόμενης μπάλας.
Κάθετες Πρέσες

Αναλογία Συμπίεσης: 4:1
Βάρος Μπάλας: 40 Kg έως 100 Kg
Οριζόντιες Πρέσες & Brickman

Αναλογία Συμπίεσης: 20:1
Πυκνότητα μπάλας: 600Kg/m2

.


.
Κάθετες Πρέσες

Αναλογία Συμπίεσης: 3:1 εώς 7:1
Βάρος Μπάλας: 40 Kg έως 200 Kg
Οριζόντιες Πρέσες & Brickman

Αναλογία Συμπίεσης: 20:1
Πυκνότητα μπάλας: 600Kg/m2

Κουτάκια Αλουμινίου - Μεταλλικές Συσκευασίες & Δοχεία

Χαρακτηριστικό γνώρισμα του αλουμινίου είναι η πολύ υψηλή τιμή του υλικού ως σκράπ, κάτι που ευνοεί τη σε υψηλά ποσοστά ανακύκλωσή του, λόγω της σημαντικής εξοικονόμησης ενέργειας που έχει η βιομηχανία που το χρησιμοποιεί ως πρώτη ύλη

Τα κουτάκια αλουμινίου και οι κονσερβες είναι δύσκολα υλικά και απαιτούν μεγάλη δύναμη συμπίεσης. Επιπλέον λόγω του μικρού μεγέθους είναι δύσκολο να συγκρατηθούν μαζί σε μια μπάλα. Για τον λόγο αυτό η ORWAK διαθέτει πρέσες με κάθετη δύναμη εως 52 τόνων (520kN) και σταυρωτό δέσιμο της μπάλας.
.


.
Κάθετες Πρέσες

Αναλογία Συμπίεσης: 10:1
Απορρίμματα

Εδώ περιλαμβάνονται τα απορρίμματα κουζίνας και τα απορρίμματα κήπων. Χαρακτηριστικό αυτής της κατηγορίας είναι η μεγάλη περιεκτικότητα σε βιοαποικοδομήσιμη οργανική ύλη και σε υγρασία αλλά και η ανάγκη περιορισμού των οσμών και της διαρροής υγρών.

Η συμπίεση των στερών απορριμμάτων, απορριμμάτων που περιέχουν υγρά και οργανικών απορριμμάτων είναι δουλειά της ORWAK και την κάνει με μεγάλη επιτυχία από το 1971.
Παραδείγματα άλλων υλικών συμπιεσμένα & δεματοποιημένα σε πρέσες Orwak
Κατεβάστε τον οδηγό καταλληλότητας των πρεσών ORWAK
+30 210 51 39 100
+30 210 51 39 100 (fax)

info@alpetech.gr

ΑLPE-TECH
Αλκαμένους 3
12131 Περιστέρι
Αττική
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.
Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού