Άρθρα & Δημοσιεύσεις - ALPE-TECH - ΓΚΙΟΣΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ & ΣΙΑ ΟΕ

Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πώς η διαχείριση των αποβλήτων αντλεί πόρους από το κατάστημα σας.

ALPE-TECH - ΓΚΙΟΣΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ & ΣΙΑ ΟΕ
Η αποσυσκευασία αγαθών και η τακτοποπίηση των προϊόντων αποτελεί μέρος της καθημερινής εργασίας σε καταστήματα και επιχειρήσεις. Μάλιστα είναι τόσο φυσιολογική διαδικασία, ωστε σπάνια κανείς αναλογίζεται τον χρόνο που δαπανά ο ιδιοκτήτης ή το προσωπικό για τη διαχείρηση αποβλήτων συσκευασίας αποβλήτων που καταλαμβάνουν επίσης πολύτιμη επιφάνεια σε ήδη περιορισμένους χώρους αποθήκευσης
Χρόνος και πόροι που θα μπορούσαν να δαπανηθούν καλύτερα για "πραγματική" εργασία στην επιχείρηση.
 
Η διαχείριση των αποβλήτων απαιτεί χρόνο ...
Σε επιχειρήσεις, καταστήματα σουπερ μάρκετ και σημεία λιανικής – χονδρικής πώλησης, τα προϊόντα παραδίδονται σε τακτά χρονικά διαστήματα, αλλά συχνότερα σε μία παράδοση και μεγάλες ποσότητες. Μέρος των εργάσιμων ωρών  του προσωπικού περιλαμβάνει την αποσυσκευασία και τακτοποίηση αυτών των προϊόντων με το κυρίως υλικό που περισσεύει να είναι χαρτόνι και πλαστικό. Ο χρόνος που το προσωπικό καταναλώνει στη διαχείρισή αυτών των υλικών μπορεί να μειωθεί σημαντικά με το σωστό εργαλείο. Λιγότερο χρόνο για τη διαχείριση των αποβλήτων – περισσότερο χρόνο σε σημαντικότερες εργασίες στο κατάστημα
 
Συχνά τα καταστήματα «λύνουν» το πρόβλημα, ρίχνοντας τα πάντα σε κάδο απορριμμάτων, το περιεχόμενο των οποίων καταλήγει σε χωματερές, όπου η ταφή και καύση αποβλήτων είναι δαπανηρή και πληρώνεται μέσω των δημοτικών τελών, με πολλές συνέπειες για το περιβάλλον και την υγεία.  
 
Υπάρχουν ακόμη επιχειρήσεις, που δεν γνωρίζουν ότι μπορούν να πληρωθούν για τα ανακυκλώσιμα υλικά όπως πλαστικό και χαρτόνι. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα χαμηλότερο κόστος διαχείρισης και έσοδα (έστω και λίγα) από την ανακύκλωση. Το πρόβλημα είναι ότι η χειρωνακτική επεξεργασία – σπάσιμο, αναδίπλωση χαρτοκιβωτίων και ο διαχωρισμός διάφορων τύπου υλικού – αντλεί επιπλέον χρόνο και δεν συμφέρει.
 
… Χώρο
Στα περισσότερα καταστήματα ο αποθηκευτικός χώρος είναι περιορισμένος – ειδικά σε περιοχές με υψηλά ενοίκια. Επίσης ο χώρος πώλησης έχει πάντα προτεραιότητα έναντι του χώρου αποθήκευσης. Αν προσθέσουμε και την ανάγκη διαχείρισης μεγάλου όγκου αποβλήτων προκύπτει ένα σημαντικό λειτουργικό πρόβλημα. Στην τελική, το σημαντικότερο είναι να υπάρχει μεγαλύτερη επιφάνεια για την έκθεση των προϊόντων στον χώρο πώλησης.

Τις περισσότερες φορές, απλά θέλετε να απαλλαγείτε από τις συσκευασίες όσο το δυνατόν γρηγορότερα για να ελευθερωθεί χώρος.  Έτσι τα υλικά πετιούνται στον κάδο ασυμπίεστα, που από περιβαλλοντική  άποψη δεν είναι η καλύτερη επιλογή. Στον κάδο απορριμμάτων καταλήγει επίσης και το οποιδήποτε εισόδημα θα μπορούσατε να έχετε απο την ανακύκλωση τους.
 
Κοστίζει
Εαν εσείς και το προσωπικό σας πετάτε χαρτοκιβώτια και νάιλον ασυμπίεστα, ο κάδος θα γεμίσει αμέσως. Μπροστά σε πολλά καταστήματα παρατηρούμε δυο, τρείς και περρισσότερους γεμάτους κάδους. Πραγματικά κρίμα αν σκεφτεί κάποιος πως το περιεχόμενό τους είναι σε μεγάλο βαθμό αέρας.  Και είναι κανόνας με λίγες εξαιρέσεις πώς τα απορριμμάτα μιας επιχείρησης καταλαμβάνουν πολύ περισσότερο χώρο στους κάδους απο τον πραγματικό τους όγκο.
 
Στην Ελλάδα δεν πληρώνουμε αναλογικά για τα απορρίμματα μας, και έχουμε επίσης την εντύπωση πως τα απορρίμματα είναι αποκλειστική ευθύνη των δήμων. Λίγοι αντιλαμβάνονται πόσο άμεσα τους αφορά το τι πετάμε στους κάδους και που πάνε. Φτάνει όμως να ψάξει κάποιος τα ποσά που δαπανώνται για την αγορά κάδων, συγκομιδή απορριμμάτων, τη διαχείριση  και τα προστύμματα που πληρώνει το κράτος στην Ε.Ε. για τη ταφή τους. Θα καταλάβει πως τα χρήματα αυτά, που πληρώνουν πολίτες και επιχειρήσεις, θα μπορούσαν να μειωθούν ή να επενδυθούν σε τομείς όπως η παιδεία, υγεία και σε έργα βελτίωσης της ποιότητας ζωής των κατοίκων κάθε δήμου.
 
Το σίγουρο είναι ότι κοστίζει ........ σε σας, στην επιχείρηση, στο προσωπικό και στους πελάτες σας.
 
Υπάρχει και άλλος τρόπος!
Εκτός της μείωσης του λειτουργικού κόστους, οι μεγάλες αλυσίδες δέχονται πιέσεις, τόσο από τις διοίκησεις όσο και από τους καταναλωτές, για τη διαχείριση των απορριμμάτων τους με βιώσιμο για το περιβάλλον τρόπο. Πολλά καταστήματα για παράδειγμα είναι τώρα πιστοποιημένα με ISO και το θέμα της διαχείρισης αποβλήτων και των εκπομπών CO2 έχει αποκτήσει βαρύτητα...

Δεν υποστηρίζουμε πως η ανακύκλωση σε μια επιχείρηση είναι εύκολη υπόθεση και αναγνωρίζουμε ότι απαιτεί επένδυση και προσπάθεια. Είναι όμως απόφαση εταιρικής και κοινωνικής ευθύνης και η πρέσα ανακυκλώσιμων υλικών είναι απλά ένα βασικό εργαλείο για αποτελεσματική και αποδοτική ανακύκλωση. Εργαλείο το οποίο μελλοντικά θα κάνει απόσβεση μέρους ή ολόκληρης της επένδυσης και σε πολλές περιπτώσεις να αποφέρει κέρδος. Και υπάρχουν μηχανήματα κατάλληλα και προσιτά για εμπορικά καταστήματα, εστιατόρια, χρωματοπωλεία, φαρμακεία, μίνι μάρκετ και σούπερ μάρκετ.
 
Ο τρόπος με τον οποίο ένα κατάστημα επιλέγει να επεξεργαστεί τα απόβλητα συσκευασίας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον όγκο που παράγει. Όσο μεγαλύτερος είναι ο όγκος, τόσο μεγαλύτερο είναι το κίνητρο για επενδύση σε μηχάνημα συμπίεσης και δεματοποίησης υλικών.  Η επιλεγμένη λύση πρέπει να βασίζεται στις ανάγκες των επιχειρήσεων, όπως ο όγκος των υλικών, ο διαθέσιμος χώρος κλπ.

“Υπάρχουν λύσεις που μπορούν να τοποθετηθούν στον περίβαλλοντα χώρο του κτήριου, και δίνουν την δυνατότητα στο προσωπικό κυριολεκτικά να πετούν τις συσκευασίες μέσω μίας τρύπας στον τοίχο. Αυτό εξοικονωμεί χρόνο, και χώρο διότι το μηχάνημα έχει τοποθετηθεί έξω. Είναι επίσης δυνατό να επιλέξετε μηχάνημα με ένα πρακτικό μέγεθος ώστε να μπορεί να ταιριάζει σε εσωτερικούς χώρους.

Η τελική μας συμβουλή σε εκείνους που αναλαμβάνουν την ευθύνη να ανακυκλώσουν και συνειδητοποιούν πως στην επιχείρησή τους μπορούν να εξοικονωμήσουν χρόνο, χώρο και κόστος από τη σωστή διαχείρηση των αποβλήτων είναι να ρίξουν μία ματιά στις επιλογές που έχουν.
 
Βρείτε έναν προμηθευτή μηχανημάτων συμπίεσης με εμπειρεία και πολύχρονη παρουσία. Εαν στην αγορά κυκλοφορούν πολλά μηχανήματα του κατασκευαστή, αυτό αποτελεί πλεονέκτημα, διότι σας δίνει άμεση πρόσβαση σε ανταλλακτικά και τεχνική υποστήριξη του μηχανήματος.. Μιλήστε στους συναδέλφους του κλάδου και μάθετε αν χρησιμοποιούν εξοπλισμό που κατασκευάστηκε πριν από αρκετά χρόνια - αυτό είναι ένα σημάδι καλής ποιότητας.
 
 
Τέσσερα πλεονεκτήματα της τοποθέτησης συμπιεστή ανακυκλώσιμων υλικών σε καταστήματα και σημεία λιανικής και χονδρικής πώλησης.
 
1. Αποτελεσματική διαχείριση των προϊόντων και αποβλήτων, που εξασφαλίζει καλύτερη οργάνωση του αποθηκευτικού χώρου.
 
2. Ένα μηχάνημα κάνει όλη τη δουλειά αντί να ασχολείται το προσωπικό με το σπάσιμο και τη διαχείριση των χαρτοκιβωτίων και πλαστικού.
 
3. Τα απορρίμματα μετατρέπονται τόσο σε οικονομικό όσο και περιβαλλοντικό όφελος. Το υλικό αυτό είναι ανακυκλώσιμη πρώτη ύλη και δεν χρειάζεται να καταλήγει σε χωματερές.  
 
4. Το μηχάνημα συμπίεσης γίνεται ένας μικρός σταθμός ανακύκλωσης όπου γίνετε ταξινόμιση και διαλογή στη πηγή των υλικών.
 



IMAGE FAILED TO LOAD
IMAGE FAILED TO LOAD
FOLLOW US
Επιστροφή στο περιεχόμενο